Art

Objecten

Een collectie zeer gevarieerde objecten, van elektrische gitaren tot skate en snow boards, beschilderde Bruno Vanmackelbergh, waarbij de kleur goud voor de energetische vibratie van het geheel zorgt.

Dit herleidde al deze objecten tot puur vormelijke canvassen, haalde ze uit hun oorspronkelijke cultuur en gaf hen een nieuw leven…

Volg Bruno

OLD SCHOOL SKATEBOARDS

old school skateboards
uit 1994

Olieverf, acrylverf, spuitbus en bladgoud

80×25 cm

Je bent jong en je wilt wat.

Begin jaren ’90 openbaarden zich drie opties.

 

1. Hard trainen voor een olympische limiet.

2. Met kunst de wereld veroveren.

3. Een adembenemende rockhit schrijven.

 

Door het veelvuldig chloorgebruik in zwembaden viel mijn eerste keuze in het water. Mijn longen bereikten hun limiet en zo ook mijn droom. Sint-Lukas Brussel verenigde mijn beide andere dromen. Het is een ‘school of arts’ met een hoog rock-‘n-roll gehalte.

Bloed kruipt waar het niet gaan kan.

De kunstopleiding werkte ik af alsof het een vierjarige trainingsstage was naar een olympische titel. Voor mijn eindproject onderzocht ik de wisselwerking tussen sport en vormgeving. Het oorspronkelijke idee om skateboards te beschilderen werd vervangen door digitale boarddesigns. En zo bleven de halfafgewerkte boards 20 jaar uit het zicht.

 

Expo leuven

In 2017 stelde ik de afgewerkte boards tentooon bij Expo leuven. Het resultaat is een mix tussen pop-art, illustratie en impressionistische schilderijen.

Olieverf, acrylverf, spuitbus en bladgoud
skateboard: ± 80×25 cm
Augustus 2017

Expo Leuven